Cele mai multe blocuri au ieșit din perioada de garanție

Citeam un articol pe economica.net, în care se spune că peste 4,5 milioane de locuințe nu mai sunt în perioada de garanție.

Oamenii care prezic moartea dezvoltatorilor imobiliari mi se par absolut amuzanți. Viteza de construire a blocurilor noi mi se pare normală.

Nu zic că blocurile noi sunt construite ok, dar ești un pic nebun dacă crezi că blocurile construite în anii 60 sunt mai rezistente decât cele construite acum.

În primul rând blocurile construite în anii 60 au fost locuite aproape de două generații deja. Au găurit și dârmat pereți la ordinea zilei. Blocurile stradale care au magazine la parter sunt foarte problematice din perspectiva mea.

Multe din blocurile noi au un regulament pentru exploatarea blocurilor pe care trebuie sa-l semnezi atunci când cumperi apartamentul. O sa ziceți că e o prostie, că românul oricum face cum vrea el. Da, dar restul locatarilor sunt destul de protectivi cu apartamentul la care au credit. Uitați- vă de exemplu la multe complexe rezidențiale, unde nici nu ai voie să pui aerul condiționat pe fațada blocului.

În orice caz dacă vreți să cumpărați bloc într-un complex nou, vă recomand să citiți această carte. Nu mai cumpărați apartamente făcute dubios sau care nu respectă cerințele minime de arhitectură.

Nu mai fiți proști, gândiți cu mintea voastră și trageți voi concluzia.

 

Lasă un comentariu